BST Groups nordiska satsning fortsätter med förvärvet av norska Aqua Tech

BST Groups nordiska expansion fortsätter med förvärvet av norska sprinklerinstallatören Aqua Tech vilket innebär att cirkeln sluts i gruppens geografiska nordenambition.

Aqua Tech är ett väletablerat företag som specialiserat sig på installation och service av sprinklersystem. Bolaget bildar nu BST Groups plattform för vidare expansion på den norska marknaden.

Aqua Tech, som drivs från kontor i Oslo av bröderna Morten och Mikkel Finstad, har varit aktivt som specialist inom projektering och installation av sprinklersystem sen 1994. Idag återfinns de flesta projekten inom det expansiva segmentet lager och logistik där Aqua Tech ofta vunnit kundernas förtroende genom tidig medverkan i projekt och en hög servicegrad.

I förvärvet ingår även bolaget Norsk sprinkler som bedrivs i samma regi som Aqua Tech.

– Mikkel och jag tycker det ska bli mycket spännande att tillsammans med BST Group ta Aqua Tech till en ny nivå. Vi ser stora möjligheter till synergier samtidigt som tjänsteutbudet som finns inom BST Group är attraktivt att kunna erbjuda våra kunder här i Norge säger Morten Finstad, VD Aqua Tech AS.

Aqua Tech kommer fortsätta bedrivas under det egna väletablerade varumärket och i samma organisation som tidigare. BST Groups ambition att bli en nordisk specialist inom brandskydd är med förvärvet av Aqua Tech komplett. Fortsatt expansion kan nu ske inom olika segment av inom brandskyddsområdet samt för att komplettera affärerna regionalt.

– Vi är mycket nöjda med att Aqua Tech blir en del av BST Group. Aqua Tech bedriver affärer på ett liknande sätt som vi gör på andra håll i gruppen med ett stort kundfokus och stort intresse att finna goda tekniska lösningar. Att vi lyckats med ordentliga förvärv i Finland och Danmark samt nu också i Norge ger oss ett bra utgångsläge för såväl vidare expansion med flera tjänster i dessa länder samt möjlighet att erbjuda kunder bättre support på hela den nordiska marknaden, säger Peter Bühler, VD BST Group.

Läs med om Aqua Tech här; aqua-tech.no

Vill du veta mer om förvärvet? Vänligen kontakta:
Peter Bühler, VD BST Group
Mail: peter.buhler@bstgroupab.com
Tele: +4676-001 01 51

Morten Finstad, VD Aqua Tech
Mail: morten@aqua-tech.no
Tele: +47 479 20 000