Nordens starkaste
nätverk inom brandskydd

Våra bolag bildar Nordens starkaste nätverk av erfarna specialister som tillsammans tillhandahåller helhetslösningar inom brandskydd – från brandteknisk projektering och rådgivning till installation och service.

”Nu tar vi resan vidare och med BST Group i ryggen arbetar vi mot ett hållbart och brandsäkert samhälle – tillsammans.”
– Erik Olsson, COO BST
Omsättning
1 mdkr
Antal kontor
10
Antal anställda
300-400

BST

BST projekterar och installerar brandskyddssystem samt utför service och underhåll av dessa system. Förutom system utförs också passiva brandskyddslösningar som t.ex. brandtätning och systematiskt brandskyddsarbete (SBA). Samtliga BST-filialer har behöriga ingenjörer samt installations- och serviceteam som erbjuder kunder hög kompetens och effektiva åtgärder.

”BST Group inspirerar oss i vår ständiga strävan efter utveckling genom att vara en del i en stark grupp med flera av de marknadsledande aktörerna inom brandskydd i Norden.”
– Jonathan Eriksson, VD Convise
Omsättning
38 mnkr
Antal kontor
8
Antal anställda
30-40

Convise

Convise är marknadsledande inom sprinklerprojektering i Norden. Hos Convise fokuserar och investerar vi i våra medarbetare. Att vi trivs, har en bra arbetsmiljö och tar ansvar för vår miljö och samhälle är en självklarhet. Vi är tekniska kreatörer och innovatörer som leder branschen inom BIM, sprinklerprojektering och brandkonsulttjänster. Vår styrka är att leverera hög kvalitet, medvetet och hållbart genom starka team, prestigelösa samarbeten och ett empatiskt arbetssätt.

”Kunskap är något man delar med sig av och alltid strävar efter att utöka. Som en del i BST Group ser vi möjligheten att växa tillsammans och dela med oss av vår expertis.”
– Johan Carlsson, VD Nordiska Brand
Omsättning
34 mnkr
Antal kontor
1
Antal anställda
20-30

Nordiska Brand

Nordiska Brand är en engagerad och framtidsinriktad partner som med stor erfarenhet och branschledande teknisk kompetens kan hantera de utmaningar som bygg- och fastighetsbranschen står inför. Sedan starten 2004 har vi utvecklat arbetssätt och lösningar för att möta framtidens behov, alltid dedikerade till att uppnå högsta säkerhetsstandard och kvalitet i de projekt vi utför. Vi utför projekterings- och besiktningstjänster avseende sprinklersystem, stigarledningssystem och andra specialsystem för brandsläckning. Dessutom utför vi besiktningstjänster på brandlarm och utrymningslarm. Certifierade enligt SBSC för både projektering och besiktning.

”Inget brandskydd ska stå i vägen för en byggnads form och funktion. Tillsammans med BST Group kan vi erbjuda alla specialistkompetenser inom brandskydd samtidigt som vi också driver utvecklingen av branschen framåt.”
– Daniel Fridström, VD Brandkonsulten
Omsättning
84 mnkr
Antal kontor
5
Antal anställda
50-60

Brandkonsulten

Brandkonsulten AB är ett väletablerat och ledande specialistföretag inom i huvudsak byggnadstekniskt brand­skydd. Sedan 1990 bistår vi bygg- och fastighetssektorns med rådgivning, riskanalyser, systematiskt brandskyddsarbete och annan konsultation i projektets alla skeden. Med stor kunskap, lång erfarenhet och genuint intresse för helhet och detaljer, analyserar vi risker och tar fram smarta lösningar anpassade efter projektets behov. Vi arbetar proaktivt och systematiskt med hållbarhetsfrågor, där hälsa, välbefinnande och personlig utveckling värderas högt. Med en öppen företagskultur, som kännetecknas av att dela med sig och lära av varandra, skapar vi de bästa förutsättningarna för en hållbar arbetsplats att trivas och utvecklas på.

”Vi strävar alltid efter nära relationer med våra kunder, där vi kan hjälpa dem där de befinner sig. Genom nätverket i BST Group får vi fler kontaktytor och större möjligheter att bygga nära relationer som varar länge.”
– Magnus Åkerlind, VD Bricon
Omsättning
48 mnkr
Antal kontor
9
Antal anställda
30-40

Bricon

Brand- och riskkonsultbolaget Bricon etablerades 2013 och förvärvades av BST Group i maj 2021. Idag är vi ett rikstäckande företag med omkring fyrtio anställda. Kärnverksamheten består av byggnadstekniskt brandskydd, riskhantering inom industrin och säkerhet i infrastrukturprojekt. Vi satsar mycket på teknikutveckling och fortbildning, har hög teknisk kompetens och många SAK3-certifierade medarbetare.

”Teknikutveckling är mycket relevant för vår bransch och tack vare samverkan med andra bolag inom BST Group har vi möjlighet att tillsammans ligga i framkant inom det området.”
– Mattias Lundqvist, VD Brand & Riskanalys
Omsättning
24 mnkr
Antal kontor
3
Antal anställda
15-20

Brand & Riskanalys

Brand & Riskanalys är ett renodlat brandkonsultföretag som erbjuder ett helhetsgrepp inom områdena byggnadstekniskt brandskydd, riskhantering, analytisk dimensionering och systematiskt brandskyddsarbete med tillhörande utbildning. Vi står för hög kompetens, engagemang, trovärdighet och tydlighet vilket alltid återspeglas i vårt arbete.

Brand & Riskanalys är certifierade inom både kvalitet och miljö enligt ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015. Företaget innehar dessutom en etisk kvalitetsmärkning (R-licens) vilket vi är särskilt stolta över.

”Med hjälp av BST Group har våra experter fått tillgång till hela Norden, vi jobbar mer effektivt och kan leverera riktigt starka lösningar i alla typer av projekt.”
– Lars-Åke Kull, VD K-TEK
Omsättning
12 mnkr
Antal kontor
3
Antal anställda
10-20

K-TEK

K-TEK är Nordens experter inom brandskydd som levererar högkvalitativ konsultation, projektering och besiktning – med ansvar för helheten. För oss är det en självklarhet att kunna erbjuda lösningar som håller jämna steg med de tekniska framsteg vi ser i samhället. Tillsammans med vår erfarenhet, vårt starka nätverk och ett nära samarbete med våra kunder, levererar vi ett kvalitativt brandskydd av världsklass.

”Som en del av BST Group ser vi fram emot att dela kunskap och expertis med andra dedikerade brandskyddsspecialister runt om i Norden. En av de viktigaste övervägandena vi gjorde innan vi gick samman med BST var att hitta ett företag som delar samma värderingar som vi har på Paloff, vilket vi fann i BST Group. Vi anser att detta är avgörande när man arbetar tillsammans i olika länder där det annars kan finnas kulturella skillnader.”
– Jani Hämäläinen, VD Paloff
Omsättning
142 mnkr
Antal kontor
7
Antal anställda
60-80

Paloff

Paloff är ett av Finlands mest erkända företag specialiserat på design, installation, samt service och underhåll av brandsäkerhetssystem. Paloff består av toppexperter inom sitt område, som har gedigen erfarenhet inom brandsäkerhet, från planering till entreprenad och underhåll. Paloffs motto är att spara sina kunder pengar genom att agera klokt och effektivt utan att kompromissa med säkerheten.

”Vi på Flindtholt hade samarbetat i flera stora projekt tillsammans med BST Group innan vi beslutade oss för att bli en del av gruppen. Det var ett bra sätt att lära känna varandra och gjorde steget att bli en del av en större grupp lättare. Vi visste att vi hade samma syn på hur vi skulle genomföra våra projekt och att vi passade bra kulturellt.”
– Henrik Bloch, VD Flindtholt
Omsättning
222 mnkr
Antal kontor
3
Antal anställda
80-100

Flindtholt

Flindtholt är ett av de största företagen i Danmark som fokuserar på design, installation och service av brandskyddssystem. Flindtholt har över 80 anställda som är utspridda över hela Danmark. Företaget fokuserar på nära relationer med sina många kunder och leverantörer samt på att hitta den bästa brandskyddslösningen för varje unikt behov och situation.

”Vi har genom tiderna haft flera fokusområden och med hjälp av BST Group har vi kunnat fokusera mer på och vuxit oss starka inom brandlarm, vilket nu är vårt huvudsakliga expertisområde.”
– Roy Abrahamsson, VD Eltelestyrkan
Omsättning
9 mnkr
Antal kontor
1
Antal anställda
5-10

Eltelestyrkan

Eltelestyrkan AB är din pålitliga partner inom larm- och säkerhetslösningar. Vi levererar högkvalitativa säkerhetstjänster, inklusive brandlarm, inbrottslarm, kameraövervakning, passersystem och mer. Med fokus på äkta engagemang och kompetens strävar vi efter att stärka din trygghet oavsett om du driver ett litet företag, retail, kommunal verksamhet eller större industri.

”Vi har sedan länge haft djupgående samarbeten med flera av bolagen inom BST Group, varför vi känner oss trygga med att bli en del av gruppen och ingå i ett större sammanhang.”
– Anders Kullberg, VD Larm & Teletjänst
Omsättning
51 mnkr
Antal kontor
1
Antal anställda
30

Larm & teletjänst

Larm & Teletjänst AB arbetar med lösningar inom brand & säkerhet för att skydda människor, fastigheter och egendom. Med produktbredd och branschens bästa medarbetare kan vi erbjuda marknadens mest konkurrenskraftiga och kostnadseffektiva lösningar inom brand och säkerhet. Vår målsättning är att skapa långsiktiga relationer med våra kunder, leverantörer och samarbetspartners – en relation som skall byggas på ett ömsesidigt förtroende.

”I en traditionell bransch där driftsäkerhet och kostnadseffektivitet värderas högt, så står vi för framtiden. BST Group har gjort det möjligt för MSAB att kunna utveckla och revolutionera sättet vi konstruerar och övervakar brandskydd på.”
– Nicklas Carlbom, VD Modern Sprinkler
Omsättning
2 mnkr
Antal kontor
2 + batterilaboratorium
Antal anställda
1-10

Modern Sprinkler

Modern Sprinkler är ett innovationsföretag med fokus på smarta systemövervakningar för sprinkler. Vi har lång erfarenhet av batteridrivna system med interaktiv larmahantering och våra lösningar är driftsäkra, kostnadseffektiva och klimatsmarta. Vi fokuserar på att revolutionera en bransch där gamla traditioner och rutiner ofta styr valen och konstruktionen av brandskydd – smart, digitalt och rent.

”Vi ser fram emot att fortsätta att bygga upp Aquatech som en del av BST Group och ser stora möjligheter att utveckla vårt tjänsteerbjudande tillsammans med BST Group. Vi siktar på att bli en ännu bättre partner för våra kunder här i Norge i framtiden.”
– Morten Finstad, VD Aqua Tech
Omsättning
94 mnkr
Antal kontor
1
Antal anställda
5-10

Aqua Tech

Aqua-Tech har varit ett specialiserat företag inom brandskydd i över 30 år. Aqua Tech har genomfört flera hundra referensprojekt och levererar ungefär 150 000 till 200 000 kvadratmeter med sprinklersystem varje år. Aqua-Techs primära uppgift är att leverera sprinkleranläggningar och tjänster i enlighet med klientens önskemål och behov, i enlighet med kraven och vägledningen från tillämpliga myndigheter. Aqua-Tech har centralt godkännande i åtgärdsklass 3 för PRO och UTF för släckningsinstallationer. Aqua Tech AS har FG-godkännande för design, utförande, kontroll och är även certifierat enligt NFPA13 och FM Global, regler som främst används i lager- och logistikbyggnader.

”PIL kommer att fortsätta verka som ett separat dotterbolag även efter sammanslagningen med BST Group. Men som en del av BST Group kommer vi att vara en del av en större koncern och kunna nå ut till fler kunder samt hitta synergier tillsammans med vårt systerföretag, Paloff, här i Finland.”
– Harri Korpela, VD PIL
Omsättning
27 mnkr
Antal kontor
1
Antal anställda
15-20

PIL

PIL Paloilmoitinliike Consulting grundades år 2004 och har 17 engagerade medarbetare som arbetar med brandlarmstjänster. PILs huvudkontor är beläget i Tuusula, och med flera filialer runt om i Finland utför de tjänster över hela landet. Bolaget har etablerat sig som en pålitlig aktör inom branschen och har en stark närvaro nationellt. Dess dedikerade personal är specialiserad inom området och strävar efter att leverera högkvalitativa brandlarmstjänster. PILs breda nätverk av kontor runt om i landet möjliggör effektiv service och support för kunder över hela Finland.